Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

Sjamanistisk konfirmasjon i Norge

Over hele verden og til alle tider har mennesket ønsket å markere livets store overganger: fødsel, død og overgangen fra barn til ung voksen. Sjamanen kjenner disse terskeltidene meget godt.

I dag føler stadig flere at kristen konfirmasjon formidler et livssyn de ikke kan bygge sin nye identitet som voksne på. Alle passer heller ikke inn i den human-etiske arven. Selv savnet jeg en åndelighet med naturfokus da jeg ytterst motvillig stod konfirmant i Frikirken (med tusjet pentagram på Bibelen) engang i forrige årtusen.

Alternativ konfirmasjon gir meningsfulle opplevelser.
Utesitting, eller visjonsreise, gir pusterom til å finne styrke i seg selv.

Så: glede! Sjamanistisk Forbund tilbyr en overgangsmarkering for ungdom som vil gå en sjamanistisk vei. Dette er det første og eneste sjamanistiske alternativ lansert fra et organisert trossamfunn i Norge. Jeg er overlykkelig og mektig imponert over opplegget!

Gå direkte til detaljert info om undervisningen og seremonien som tilbys i 2019 ved å klikke her, eller gå direkte til SF sin kortere infoside ved å klikke her.

Ungdommen får ta del i både lærdom og praksis, blant annet via opphold på leir over en helg. Hen skal bli «i stand til å gjøre seg egne tanker om natur og sjamanisme», holde egne seremonier og utvikle et gjensidig og respektfullt forhold til naturen.

Programmet for 2019 er rikholdig og spennende! De unge voksne vil bl.a. arbeide med sitt kraftdyr og dra på trommereise. Utesitting, chagaseremoni og arbeid med egen sjamanstav (i absolutt og langvarig stillhet) vil uten tvil gi kraftfulle opplevelser og skjellsettende erkjennelse til deltakerne. Og ikke minst en dyptgående kontrast til hektiske ungdomsliv preget av konstante mobiloppdateringer og flyktige sannheter.

Den som var ungdom igjen. Jeg skulle ihvertfall sendt mine unger hit, om jeg hadde noen.

🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙

Disclaimer: Jeg er medlem i Sjamanistisk Forbund, men har ingenting å gjøre med den beskrevne seremonien. SF har ingenting å gjøre med denne bloggen.

Reklame

2 kommentarer om “Sjamanistisk konfirmasjon i Norge

Legg til din

  1. Jeg var den første i norge til å bli Komfirmert shamanistisk! Helt perfekt komfirmasjon dersom jeg ikks så for meg kristen eller borglig komfirmasjon. Jeg bar en hel helg litt uten for Kongsvinger med fyllte opp dager med tromme reise, ute sitting og mye mer! en av de mest fasinerene dagene i mitt liv så langt!

    Likt av 1 person

    1. Så flott å høre! Da kan jeg tenke meg hvor du var 🙂 stilig valg av deg å ta! Fortsett å gå opp dine egne stier og nyt naturen, så skal du se at livet smiler!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: